Τίτλοι Ειδήσεων
A+ R A-

Τοπικά Νέα

Aσφαλτoστρώσεις σε οδούς της Άνω Ηλιούπολης και σε άλλες γειτονιές του δήμου Παύλου Μελά

E-mail Εκτύπωση PDF
Ολοκληρώνονται κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου, εργασίες αποξήλωσης του παλιού οδοστρώματος και επίστρωση με καινούργιο ασφαλτοτάπητα στις οδούς Χάνι Γραβιάς, Ανδρούτσου, Φειδίου στην Άνω Ηλιούπολη, του δήμου Παύλου Μελά, στο πλαίσιο του έργου «Επεμβάσεις βελτίωσης οδικού δικτύου δήμου Παύλου Μελά», ενώ παρόμοιες εργασίες θα πραγματοποιηθούν στη συνέχεια και σε άλλες γειτονιές των Δημοτικών Κοινοτήτων Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.
Με το συγκεκριμένο έργο πραγματοποιούνται σειρά εργασιών ασφαλτόστρωσης σε οδούς του δήμου Παύλου Μελά, ευρείας κλίμακας αποκατάσταση φθορών του οδοστρώματος, στρώση με αντιολισθηρή άσφαλτο και κατασκευή μικρών τμημάτων δικτύων υδροσυλλογής ομβρίων υδάτων και διαγραμμίσεις άξονα με ανακλαστικό υλικό και διαβάσεων με θερμοπλαστικό ή ψυχροπλαστικό υλικό.
Στόχος των παρεμβάσεων είναι η βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών για την ασφαλή διέλευση οχημάτων και την ασφαλή κίνηση των πεζών στο οδικό δίκτυο του δήμου Παύλου Μελά με ιδιαίτερη έμφαση σε κεντρικές οδούς όπου υπάρχει σημαντικός κυκλοφοριακός φόρτος, διέλευση λεωφορειακών γραμμών και οδούς που γειτνιάζουν με σχολικά συγκροτήματα.
Οι καιρικές συνθήκες, ο κυκλοφοριακός φόρτος, η φυσική γήρανση των οδοστρωμάτων καθώς και οι επεμβάσεις διαφόρων οργανισμών κοινής ωφέλειας (ύδρευση, αέριο, Δ.Ε.Η. κλπ), έχουν επιφέρει σημαντικά προβλήματα στην εικόνα των οδοστρωμάτων τα οποία θα αντιμετωπισθούν, με αποξήλωση του παλαιού ασφαλτοτάπητα (με χρήση φρέζας) και διάστρωση νέας ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας αστικής οδού και διαγραμμίσεις τόσο αξονικών κατά μήκος των οδών όσο και διαβάσεων για την διέλευση των πεζών.
Επιπλέον για να αντιμετωπισθούν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα λόγω των ομβρίων υδάτων προβλέπεται :
στην οδό Κύπρου η κατασκευή σχαρών υδροσυλλογής ομβρίων σύμφωνα με υποδείξεις της ΕΥΑΘ και σύνδεσή τους με τον παρακείμενο κεντρικό αγωγό ομβρίων και η κατασκευή του πεζοδρομίου από την δυτική πλευρά
στο πάρκο της οδού Αρκαδίου θα κατασκευασθούν επίσης σχάρες υδροσυλλογής ομβρίων υδάτων και διευθέτηση του όγκου του νερού προς την οδό Αρετής.
Στην οδό Σουλίου προβλέπεται η κατασκευή πεζοδρομίου κατά μήκος του σχολείου και η τοποθέτηση μεταλλικών στύλων ώστε να αποτραπεί η στάθμευση οχημάτων επί αυτού.
Οι οδοί ή τμήματα αυτών που επιλέχτηκαν και πρόκειται να πραγματοποιηθούν σχετικές εργασίες είναι:
- Δ.Ε. Σταυρούπολης: Αμύντα (τμήμα), Φειδίου (τμήμα), Ανδρούτσου (τμήμα), Χάνι Γραβιάς (τμήμα), Υψηλάντου (τμήμα), Παλαιολόγου (τμήμα), Ωραιοκάστρου (τμήμα), Μ. Φρύζη, Σουλίου, Αριστοτέλους (τμήμα), Νίκης (τμήμα), Αχιλλέως (τμήμα), Καρόλου Κουν (τμήμα), Εθνικής Αντίστασης.
- Δ.Ε.Πολίχνης: Εθνικής Αντίστασης, Σοφούλη, Χαριτωνίδη, Ιπποδρομίου, Γιαννουλίδη, Δερβενακίων, Μαυρομιχάλη (τμήμα), Δωδεκανήσου & Υυσταμπασίδου, Σολωμού, Εμμανουήλ Παππά, Αναγεννήσεως & Ιάσωνος, Μεσσήνης (τμήμα) και κάθετοι οδοί.
- Δ.Ε.Ευκαρπίας: Ανθοκήπων, Αιγαίου, Αγίου Ελευθερίου (τμήμα).
Οι παραπάνω οδοί δύναται να συμπληρωθούν από άλλες οδούς του Δήμου εφόσον κατά την διάρκεια υλοποίησης του ΕΡΓΟΥ υπάρξουν προβλήματα σε τμήματα που χρήζουν άμεσης αποκατάστασης.
thestival.gr

Δημόσια γιορτή η 27η Οκτωβρίου, ημέρα απελευθέρωσης για το δήμο Λαγκαδά

E-mail Εκτύπωση PDF
Ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας καθιερώθηκε η 27η Οκτωβρίου για το δήμο Λαγκαδά, σε ανάμνηση της απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό στις 27 Οκτωβρίου 1912 και από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 27 Οκτωβρίου 1944.
Τη σχετική ανακοίνωση έκανε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ η απόφαση πάρθηκε σύμφωνα με το άρθρο 1 του Προεδρικού Διατάγματος με αριθμό 182/2008 (ΦΕΚ 246/Α/3-12-2008).
Αναλυτικά, την ημέρα αυτή, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017, θα πραγματοποιηθούν στο δήμο Λαγκαδά τα εξής:
α) Γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων και δημοτικών κτιρίων, κτιρίων των Ν.Π.Δ.Δ, Οργανισμών, επιχειρήσεων του Δημοσίου, των τραπεζών, των κατοικιών και ιδιωτικών καταστημάτων τις 8 το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου της ημέρας της εορτής.
β) Φωταγώγηση των δημοσίων και δημοτικών κτιρίων, αρχαιολογικών χώρων και μνημείων από τη δύση του ηλίου της ημέρας της εορτής μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.
γ) Επίσημη δοξολογία.
δ) Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στα μνημεία των Ηρώων.
ε) Ομιλίες και εκδηλώσεις στα σχολεία σχετικές με τους ηρωικούς αγώνες του Ελληνισμού για την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό (27η Οκτωβρίου 1912) και τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής (27η Οκτωβρίου 1944).
Οι ώρες των ομιλιών και των εκδηλώσεων θα καθοριστούν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον δήμο Λαγκαδά.
thestival.gr

Μπουτάρης: Έδινα κάνναβη στη γυναίκα μου που είχε καρκίνο

E-mail Εκτύπωση PDF
Αποτέλεσμα εικόνας για mpoytarhs
Για την προσωπική του εμπειρία σχετικά με την ιατρική χρήση της ινδικής κάνναβης μίλησε ο Γιάννης Μπουτάρης στον ΣΚΑΪ.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αποκάλυψε μία προσωπική ιστορία που αφορούσε την σύζυγό του η οποία είχε καρκίνο. «Το λέω γνωρίζοντας αυτό που λέω, έδινα στην γυναίκα μου χασίσι, με ιατρική συμβουλή»!
Συγκεκριμένα, ο κ. Μπουτάρης εξήγησε πως δεν είχε καμία ιατρική συνταγή, ούτε ο γιατρός του είπε «να βρει χασίσι στο μπακάλικο της γειτονιάς του». Απλώς ανέφερε ο ίδιος πως ο γιατρός τον είχε ενημερώσει πως μπορεί να χρησιμεύσει ως παυσίπονο για τους πόνους.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου, Δημήτρη Οικονόμου, ο κ. Μπουτάρης συμπλήρωσε πως δεν δίνει κανένα «σήμα» προς τον κόσμο, αντιθέτως υποστηρίζει ότι αναφέρεται αποκλειστικά στην φαρμακευτική χρήση της κάνναβης με ιατρική συνταγή και θεωρεί «χαζομάρες» τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών περί «γλάστρας σε κάθε μπαλκόνι».
zougla.gr

Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για τα επεισόδια στην παράσταση «Η ώρα του Διαβόλου»

E-mail Εκτύπωση PDF
Τρία άτομα συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια διαμαρτυρίας για την παράσταση «Η ώρα του Διαβόλου», η οποία ανεβαίνει στο θέατρο Αριστοτέλειον.
Διαδηλωτές που κρατούσαν σταυρούς και μαύρες σημαίες αποδοκίμασαν όσους βρέθηκαν εκεί για να δουν την παράσταση, ενώ μετά ήρθαν στα χέρια με τις αστυνομικές δυνάμεις που προσπαθούσαν να τους απωθήσουν.
Τελικά, η Αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές, οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις
Οι συλληφθέντες είναι τρεις άνδρες (ηλικίας 46, 29 και 25 ετών) και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για αντίσταση, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα απρόκλητης σωματικής βλάβης σε αστυνομικούς και απόπειρα ελευθέρωσης κρατουμένου.
naftemporiki.gr

Δωρεάν οι άνεργοι στο ΚΘΒΕ για τρίτη χρονιά

E-mail Εκτύπωση PDF
Δωρεάν οι άνεργοι στο ΚΘΒΕ για τρίτη χρονιά
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συνεχίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά να προσφέρει δωρεάν εισιτήρια σε άνεργους, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της εποχής. Μέχρι σήμερα πάνω από 11.500 άνεργοι έχουν παρακολουθήσει δωρεάν τις παραγωγές του ΚΘΒΕ.
Άνεργοι έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν τις παραστάσεις κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού και του περιορισμένου αριθμού των εισιτηρίων είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσεων, ώστε να μην ταλαιπωρείται το κοινό στα ταμεία. Η παραλαβή του εισιτηρίου γίνεται με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας.
seleo.gr

Σελίδα 6 από 519

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

prev
next

Κόσμος | 23.11.2017

Ζιμπάμπουε: Αμνηστία στον Μουγκάμπε, δεν θα φύγει στο εξωτερικό

News image

Ο τέως πρόεδρος της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμ...

Οικονομία | 23.11.2017

Προς ελάφρυνση των capital controls για τις εξαγωγές

News image

Κινήσεις προς την κατεύθυνση σημαντικής ελάφρυ...

Αθλητισμός | 23.11.2017

Τα ματς της ημέρας-Τι δείχνει η τηλεόραση

News image

Το ματς ΑΕΚ – Ριέκα για τους ομίλους του Europ...

Αθλητισμός | 23.11.2017

Ηττα αποκλεισμος του Ολυμπιακου 3-1 απο τη Σπορτιγκ

News image

Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από τη συνέχεια τόσο...

Κόσμος | 22.11.2017

Για πολιτική λύση στη Συρία συζήτησαν στο Σότσι Πούτιν, Ρουχανί, Ερντογάν

News image

Οι πρόεδροι της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκ...

Αθλητισμός | 22.11.2017

Ο Σιδηρόπουλος στο Πανιώνιος-ΠΑΟΚ, ο Μάνταλος στο Ατρόμητος-Παναθηναϊκός

News image

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος του συνδέσμου Δωδεκανήσων...

Κόσμος | 22.11.2017

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Χαρίρι ανέστειλε την παραίτησή του

News image

Ο Σάαντ Αλ Χαρίρι ανακοίνωσε ότι ανέστειλε την...

Κόσμος | 22.11.2017

Κίνα: Η παραίτηση Μουγκάμπε δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις μας με τη Ζιμπάμπουε

News image

Η πολιτική της Κίνας έναντι της Ζιμπάμπουε δεν...

Πολιτική | 22.11.2017

Αναβολή της συζήτησης στη Βουλή για Καμμένο - Σ. Αραβία με αίτημα Τσίπρα

News image

Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση έ...

Κόσμος | 22.11.2017

Ισόβια στον Μλάντιτς για γενοκτονία και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

News image

Ισόβια κάθειρξη στον πρώην επικεφαλής των σερβ...

Κόσμος | 22.11.2017

Συντριβή αεροπλάνου με 11 επιβαίνοντες

News image

Αεροσκάφος του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού...

Πολιτική | 22.11.2017

Kύπρος - Ελλάδα - Αίγυπτος θα οριοθετήσουν τα κοινά θαλάσσια σύνορα τους

News image

Kύπρος, Ελλάδα και Αίγυπτος δεσμεύτηκαν «να πρ...

Κόσμος | 22.11.2017

Εσωκομματικές προτροπές σε Σουλτς για αλλαγή στάσης

News image

Κινητικότητα διαφαίνεται στις τάξεις του γερμα...

Αθλητισμός | 22.11.2017

Τα ματς της ημέρας-Τι δείχνει η τηλεόραση

News image

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού με αντίπαλο τη Σπόρ...

Αθλητισμός | 22.11.2017

Champions League:Αποτελεσματα

News image

Βραδιά θαυμάτων για άλλη μια φορά στο Champion...

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

  • Σύνολο : 8048004

Έχουμε 159 επισκέπτες online