Τίτλοι Ειδήσεων
A+ R A-

Τοπικά Νέα

Μήνυμα Τζιτζικώστα για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τις αυτοδιοικητικές εκλογές

E-mail Εκτύπωση PDF
Μήνυμα Τζιτζικώστα για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τις αυτοδιοικητικές εκλογές
Πολιτικό μήνυμα για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, έστειλε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, από το βήμα του περιφερειακού συμβουλίου, όπου παρουσίασε τον απολογισμό δράσης της Περιφέρειας για το 2017. «Εμείς δεν φοβόμαστε το μέλλον. Δεν διστάζουμε να σηκώνουμε το βάρος και το μέγεθος της ευθύνης που αναλάβαμε. Για το λόγο αυτό, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε με όραμα και σχέδιο, να συνεχίσουμε και τα επόμενα πέντε χρόνια με την εμπιστοσύνη και τη στήριξη των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στη μεταρρύθμιση του "Καλλικράτη" είπε: «Σε μία κανονική χώρα, σε μία χώρα που το κύριο μέλημα της Πολιτείας είναι να βελτιώνεται διαρκώς, να εκσυγχρονίζεται, να γίνεται πιο αποδοτική και πιο αποτελεσματική, η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο θα είχαν καταγράψει τα ζητήματα και τα προβλήματα πoυ έχουμε εντοπίσει».
Ο κ. Τζιτζικώστας γνωστοποίησε, άλλωστε, ότι μετά την κινητοποίηση της Περιφέρειας, αναξιοποίητοι πόροι, ύψους 2,85 εκ. ευρώ, θα διατεθούν για την ένταξη επιλαχόντων στο πρόγραμμα για τους νέους αγρότες στην Κεντρική Μακεδονία.
Αναφέρθηκε στην ανάδειξη της Κεντρικής Μακεδονίας ως επιχειρηματική Περιφέρεια της Ευρώπης από την Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τόνισε ότι η Κεντρική Μακεδονία βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις μεταξύ των περιφερειών σε όλη την Ευρώπη σε απορρόφηση και υλοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων.
Εξάλλου, απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση για την έγκριση αίτησης της Περιφέρειας, ώστε να εκτελεστεί, μέσω ΣΔΙΤ, το σχέδιο αναβάθμισης, αντικατάστασης και διαχείρισης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού των δρόμων ευθύνης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Μιλώντας για τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών της Περιφέρειας στο νέο της κτίριο, γνωστοποίησε ότι μέχρι σήμερα από τη διαδικασία αυτή εξοικονομήθηκαν 346.000 ευρώ, ενώ υπολογίζεται ότι η Περιφέρεια θα εξοικονομεί 2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Επίσης, ο περιφερειάρχης είπε, μεταξύ άλλων, ότι προχώρησαν οι μελέτες για την αναμόρφωση του δυτικού παραλιακού θαλάσσιου μετώπου, ενώ έγιναν συστηματικοί έλεγχοι και αυτοψίες σε όλες τις μονάδες επεξεργασίες βιομηχανικών λυμάτων για τη διαπίστωση της καλής λειτουργίας τους. Χαρακτήρισε, τέλος, καταλύτη για το νέο σύγχρονο πρόσωπο της Περιφέρειας και της Θεσσαλονίκης τη στρατηγική της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και το ειδικό χωροταξικό σχέδιο για το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης που θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια, το ΤΕΕ και τους Δήμους Δέλτα, Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Θερμαϊκού και Πυλαίας- Χορτιάτη.
Από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης "Περιφέρεια Πρωταθλήτρια", ο Γιάννης Ανδρίτσος έκανε λόγο για απολογισμό αριθμών και όχι σκοπών και αποτελεσμάτων, ανέφερε ότι το μεγαλύτερο μέρος των έργων είναι υπόλοιπο παλαιότερων παρεμβάσεων, υπογράμμισε την ανάγκη αξιοποίησης της γεωθερμίας στον αγροτικό τομέα και χαρακτήρισε ελλιπή τον φωτισμό στον οδικό κόμβο της Πέλλας.
Από την "Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα", η Δέσποινα Χαραλαμπίδου επισήμανε ότι ο κ. Τζιτζικώστας επανέλαβε στη σημερινή τοποθέτησή του την πίστη του στην Ευρώπη της λιτότητας και της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και σημείωσε ότι το 2017 πουλήθηκε το λιμάνι και το αεροδρόμιο, αυξήθηκε η ανεργία και έκλεισαν δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Ο Δημήτρης Μούρνος, από την παράταξη "Συμμετέχω", χαρακτήρισε υποτονική τη λειτουργία της διοίκησης, η οποία, όπως είπε, περιορίζεται στα ελάχιστα με άλλοθι τους περιορισμένους πόρους και την έλλειψη αρμοδιοτήτων.
Ο Βασίλης Ρέβας, από τη "Λαϊκή Συσπείρωση", υπογράμμισε ότι οι στόχοι που παρουσιάζονται από την Περιφέρεια για ανάπτυξη δεν έχουν σχέση με την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των λαϊκών στρωμάτων, θέση που υποστήριξε και ο Θανάσης Αγαπητός, από την "Ανταρσία".
Η Νιόβη Παυλίδου, από τους "Πολίτες Μπροστά", επισήμανε ότι η διοίκηση ανταποκρίθηκε με επιτυχία σε αλλαγές, όπως η μεταφορά των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών δημοσιονομικού ελέγχου στην οικονομική υπηρεσία της Περιφέρειας, όμως -όπως ανέφερε- δεν ανταποκρίθηκε με επιτυχία σε τομείς, όπως η εκτέλεση τεχνικών έργων, όπου σημειώθηκαν καθυστερήσεις και χαμηλοί ρυθμοί απορρόφησης κονδυλίων.
zougla.gr

Εννέα συλλήψεις μετά το αιματηρό επεισόδιο στο Καλοχώρι

E-mail Εκτύπωση PDF
 Εννέα συλλήψεις μετά το αιματηρό επεισόδιο στο Καλοχώρι
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον δράστη τού αιματηρού επεισοδίου που σημειώθηκε χθες βράδυ στην πλατεία Καλοχωρίου και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 22χρονος.
Από την Αστυνομία προσήχθησαν και συνελήφθησαν έως στιγμής εννέα νεαροί, ανάμεσά τους Έλληνες, Αλβανοί και ομογενείς από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, καθώς επάνω τους βρέθηκαν μαχαίρια, σιδηρολοστοί κλπ. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, για άγνωστη έως τώρα αιτία συνεπλάκησαν δύο ομάδες νεαρών.
Κατά τη συμπλοκή, ο άτυχος 22χρονος -ελληνικής καταγωγής- δέχθηκε χτύπημα με μαχαίρι στο στήθος. Όπως κατέθεσαν οι φίλοι του, οι ίδιοι τον μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Διαβατών, όπου όμως διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
zougla.gr

Πλειστηριασμοί: Συνεχίζουν την αποχή οι συμβολαιογράφοι της Θεσσαλονίκης

E-mail Εκτύπωση PDF
Να συνεχίσουν την αποχή τους από τους πλειστηριασμούς έως τις 4 Μαρτίου, αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι της εφετειακής περιφέρειας Θεσσαλονίκης.
Η απόφαση ελήφθη με οριακή πλειοψηφία στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης την Κυριακή.
Η περαιτέρω στάση του Συλλόγου θα αποφασιστεί στις 4 Μαρτίου, οπότε θα συνέλθει εκ νέου η Γενική Συνέλευση.
Πηγή: ΑΜΠΕ,naftemporiki.gr

Είκοσι νέες παιδικές χαρές στον Δήμο Θεσσαλονίκης

E-mail Εκτύπωση PDF
Είκοσι νέες παιδικές χαρές στον Δήμο Θεσσαλονίκης
Σήμερα στον Δήμο Θεσσαλονίκης υπάρχουν 48 παιδικές χαρές και θα δημιουργηθούν ακόμη είκοσι νέοι χώροι, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς, στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρακτορείο 104,9 fm.
Ο κ. Παππάς ζήτησε από τους γονείς να μην καπνίζουν εντός της παιδικής χαράς ( ο δήμος θα τοποθετήσει πινακίδες κατά του καπνίσματος )και να μην φέρνουν επίσης σκυλιά μέσα στους χώρους αυτούς που παίζουν παιδιά.
Παραμένει στρατηγική επιλογή μας να εστιάζουμε την προσοχή μας στην αναβάθμιση των δημόσιων χώρων, καθώς και στη βελτίωση των συνθηκών που επικρατούν σε σημεία όπου συγκεντρώνονται μικρά παιδιά. Η ασφάλεια των παιδιών, και των δημοτών γενικότερα, παραμένει μια από τις πιο βασικές μας προτεραιότητες» τονίζει ο κ. Παππάς.
Ο ίδιος είπε ότι ένδεκα χώροι θα κατασκευαστούν στα σημεία: Πάρκο ΧΑΝΘ, Μεσολογγίτη, Λιγδών-Ν. Καπάτου, Γιαννιτσών-Δάφνης, Αγ. Ελευθερίου, Καππαδοκίας-Ιωνίας, Δαρδανελίων -Βοσπόρου, Αλ. Σπανού. Τρεις ακόμη παιδικές χαρές θα υλοποιηθούν με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στα σημεία: Πλατεία Μακεδονομάχων, Πάρκο Νέας Ελβετίας και Θερμοπυλών-Νάστου, με προϋπολογισμό 655.000.
Καταγράφονται εννέα χώροι για τους οποίους έχει προγραμματιστεί η κατασκευή και πιστοποίησή τους με βάση το Τεχνικό Πρόγραμμα 2018-2019. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους: Χρ. Παπαδήμα -Γρηγ. Κολωνιάρη, One Salonica, Κωνσταντοπούλου-Τζαχείλα, Μ. Αλεξάνδρου-Ρέγκου, Μ. Αλεξάνδρου-Π. Συνδίκα, Καρακάση-Δελφών, Πολέμη-Ακταίου, Ηγελόχου-Αμφοτερού και Κορίνθου-Στρ. Γενναδίου.
Ο κ. Παππάς αναφερόμενος στην κλοπή φρεατίων, είπε ότι πρέπει να ψηφιστούν νομοθετικά μέτρα για να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο.
zougla.gr

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενου ψαρά

E-mail Εκτύπωση PDF
Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενου ψαρά
Συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι έρευνες στον Θερμαϊκό Κόλπο για τον εντοπισμό αγνοούμενου ψαρά, ηλικίας 40 με 45 ετών.
Οι έρευνες ξεκίνησαν χθες το απόγευμα -το σκάφος του είχε εντοπιστεί 6 μίλια δυτικά-νοτιοδυτικά του Αγγελοχωρίου- και συνεχίστηκαν όλο το βράδυ.
Συμμετέχουν στις έρευνες αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος, πληθώρα αλιευτικών και περιπολικό του Λιμενικού Σώματος από ξηράς.

Σελίδα 3 από 535

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

prev
next

Ελλάδα | 22.02.2018

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ δυτικά της Ζακύνθου

News image

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακ...

Αθλητισμός | 22.02.2018

Τα ματς της Πέμπτης-Τι δείχνει η τηλεόραση

News image

Ο κρίσιμος επαναληπτικός της ΑΕΚ στο Κιέβο απέ...

Αθλητισμός | 22.02.2018

Champions League: Σεβίλλη-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0 , Σαχτάρ Ντόνετσκ-Ρόμα 2-1

News image

Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στους «8» τ...

Οικονομία | 22.02.2018

Moody’s: Αναβάθμιση της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες

News image

Κατά δύο βαθμίδες, σε «Β3» από «Caa2» προηγουμ...

Πολιτική | 22.02.2018

Υπόθεση Novartis: Προανακριτική και για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα

News image

Τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής...

Πολιτική | 21.02.2018

Αντ. Σαμαράς: Δεν ήρθα να απολογηθώ, ήρθα να καταγγείλω

News image

«Δεν ήρθα για να απαντήσω στις άθλιες συκοφαντ...

Κόσμος | 21.02.2018

Ακιντζί: Απροθυμία των Ελληνοκυπρίων να μοιραστούν τον φυσικό πλούτο

News image

Για απροθυμία των Ελληνοκυπρίων να μοιραστούν ...

Πολιτική | 21.02.2018

Βουλή: Διαξιφισμοί χωρίς τέλος για Novartis

News image

Εντείνεται η πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή μ...

Αθλητισμός | 21.02.2018

Ο Αρετόπουλος στο ντέρμπι της Τούμπας

News image

Ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος ορίστηκε από την ΚΕΔ ...

Κόσμος | 21.02.2018

Μέρκελ με Ζάεφ: «Ποτέ δεν βρισκόμασταν τόσο κοντά σε λύση για το όνομα»

News image

Ποτέ άλλοτε στα τελευταία 10 χρόνια δεν ήμαστα...

Πολιτική | 21.02.2018

Τηλεφώνημα στήριξης Μητσοτάκη σε Αναστασιάδη

News image

Την αμέριστη στήριξή του στην Κύπρο, εν μέσω τ...

Τοπικά Νέα | 21.02.2018

Ακέφαλο άγαλμα της θεάς Αφροδίτης ανακαλύφθηκε στο μετρό Θεσσαλονίκης

News image

Σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη ήρθε στο φως κ...

Αθλητισμός | 21.02.2018

Τα ματς της Τετάρτης-Τι δείχνει η τηλεόραση

News image

Τα παιχνίδια Σεβίλλη–Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κα...

Αθλητισμός | 21.02.2018

Champions League:Τσέλσι-Μπαρτσελόνα 1-1 , Μπάγερν Μονάχου-Μπεσίκτας 5-0

News image

Tον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα προημι...

Τοπικά Νέα | 21.02.2018

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη

News image

Τέσσερις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είναι προγ...

Πολιτική | 21.02.2018

Διχάζουν οι δέκα κάλπες για το σκάνδαλο Novartis

News image

Κορυφώνεται σήμερα η πολιτική σύγκρουση κυβέρν...

Ελλάδα | 07.02.2018

Κ. Φρουζής: H χοντροκομμένη φάρσα σύντομα θα καταπέσει

News image

Τη δική του απάντηση για τις εξελίξεις με το σ...

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

  • Σύνολο : 8514652

Έχουμε 334 επισκέπτες online