Τίτλοι Ειδήσεων
A+ R A-

Τοπικά Νέα

Σε δύο εβδομάδες ανοίγουν οι οικονομικές προσφορές για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

E-mail Εκτύπωση PDF
Σε δύο εβδομάδες ανοίγουν οι οικονομικές προσφορές για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης
Σε περίπου δύο εβδομάδες αναμένεται να ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές των τριών υποψηφίων εταιρειών για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ αυτή τη στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ξεκινήσει από τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ, Morgan Stanley και Τράπεζα Πειραιώς, ο νομικός και τεχνικός έλεγχος των φακέλων.
Πρόκειται για τις εταιρείες ICTSI (International Container Terminal Services Inc.), την DP word μέσω της θυγατρικής της «Peninsular and Oriental Stream» και την κοινοπραξία Deutsche Invest Equity Partners GmbH, Belterra Investments LTD and Terminal Link SAS. Τρεις διεκδικητές με βαριά χαρτοφυλάκια στη διαχείριση τερματικών σταθμών εμπορευματοκιβωτίων σε όλο τον κόσμο που αναμένεται να διεκδικήσουν το 67% του ΟΛΘ.
Η DP World είναι μία από τις κορυφαίες εταιρίες στον τομέα της διαχείρισης τερματικών σταθμών εμπορευματοκιβωτίων, έχοντας υπό την διαχείρισή της περισσότερους από 77 σταθμούς παγκοσμίως. Μέσω των τερματικών σταθμών της, διακίνησε περισσότερα από 63 εκατ. TEUs το 2016. Βάσει δημοσιευμένων στοιχείων, η συνολική χωρητικότητα των σταθμών της ανέρχεται σε 78 εκατ. TEUs, κατέχει περίπου το 9% της παγκόσμιας αγοράς διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων και βάσει της διακίνησης το 2015, είναι ανάμεσα στις πέντε πρώτες εταιρείες διαχείρισης και η τρίτη με βάση την μετοχικά σταθμισμένη διακίνηση φορτίου παγκοσμίως (Drewry Maritime Research 2015).
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της εταιρείας, η χωρητικότητα των τερματικών σταθμών της αναμένεται να ξεπεράσει τα 89 εκατ. TEUs στο τέλος του 2017, κατόπιν της υλοποίησης εξαγορών και αναπτυξιακών προγραμμάτων. Η DP World κατέγραψε έσοδα άνω των 4 δισ. δολαρίων κατά το 2016, με EBITDA 2,2 δισ. δολάρια. (περιθώριο άνω του 54%) και κέρδη προς διανομή άνω του 1 δισ. δολάρια. Σημειώνεται ότι η DP World έχει ταμειακά διαθέσιμα άνω των 1,4 δισ. δολ., υλοποίησε επενδύσεις 1,3 δισ. κατά το 2016 και αναμένεται να διαθέσει άνω των 1,2 δισ. δολ. σε επενδύσεις κατά το 2017.
Η ICTSI (International Container Terminal Services Inc.), εδρεύει στις Φιλιππίνες και αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες διαχειριστών τερματικών σταθμών εμπορευματοκιβωτίων παγκοσμίως, διακινώντας 8,7 εκατ. TEUS το 2016, καταλαμβάνοντας την 14η θέση παγκοσμίως, ενώ στην αντίστοιχη μετοχικά σταθμισμένη διακίνηση φορτίου κατέλαβε την 11η θέση. Οι τερματικοί σταθμοί της έχουν χωρητικότητα 13,8 εκατ. TEUs (2015), η οποία αναμένεται να φτάσει τα 16 εκατ. το 2017. Η ICTSI κατέγραψε έσοδα άνω των 1,1 δισ. δολ. κατά το 2016, με EBITDA 0,5 δισ. δολ. (περιθώριο άνω του 46%) και κέρδη προς διανομή άνω των 180 εκ. δολ. Σημειώνεται ότι η ICTSI έχει ταμειακά διαθέσιμα άνω των 300 εκ. δολ., υλοποίησε επενδύσεις 354 εκατ. κατά το 2016 και αναμένεται να διαθέσει άνω των 240 εκ. δολ. σε επενδύσεις κατά το 2017.
Προσφορά για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΟΛΘ Α.Ε. κατέθεσε και η κοινοπραξία που αποτελείται από τις εταιρείες DIEP, Beltera Ltd. και Terminal Link SAS. Η DIEP (Deutsche Invest Equity Partners) θυγατρική της TransConnect Unternehmensberatungs- und Beteiligungs AG (TCAG). Η TCAG είναι ένα γερμανικό Fund που εδρεύει στο Μόναχο και συμμετέχει σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε τομείς της νέας οικονομίας, μέσω συμμετοχής υπό την μορφή private equity και venture capital. Η TCAG μέσω της DIEP έχει υπό την διαχείρισή της περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 400 εκατ. ευρώ το 2016. Η Beltera Ltd. είναι εταιρεία - επενδυτικό όχημα συμφερόντων της οικογένειας Σαββίδη. Ο κ. Σαββίδης μέσω διαφόρων επενδυτικών σχημάτων έχει τοποθετήσει σημαντικά κεφάλαια σε διάφορες εταιρείες και ακίνητα, όπως το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς, η ΣΕΚΑΠ, η Σουρωτή, το ακίνητο Ξενία στο Παλιούρι Χαλκιδικής, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ.α.
Η Terminal Link SAS ανήκει στην CMA CGM (51%, μέσω της CMA Terminals Holdings) και στην China Merchants Holdings International (49%). Η Terminal Link διαχειρίζεται 14 τερματικούς σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων στην 'Απω Ανατολή, στην Βόρεια Ευρώπη, στην Μεσόγειο, την Δυτική Αφρική και την Βόρειο Αμερική, μέσω των οποίων διακίνησε άνω των 14 εκατ. TEUs το 2014.
Η CMA CGM, μέσω της Terminal Link και της CMA Terminals, διακίνησε περισσότερα από 11,5 εκατ. TEUs, ενώ η χωρητικότητα των σταθμών της αγγίζει τα 23,7 εκατ. TEUs.
Σημειώνεται ότι η CMA CGM είναι μια εκ των κορυφαίων εταιρειών διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων παγκοσμίως (15,6 εκατ. TEUs το 2016), με έσοδα που υπερβαίνουν τα 16 δισ. δολ. σε ενοποιημένη βάση και εμπορικό στόλο 449 πλοίων (3η στον κόσμο με δυναμικότητα 2.153.651 TEUs και 10,4% μερίδιο αγοράς).
imerisia.gr

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

E-mail Εκτύπωση PDF
Image result for διαμαρτυρια στη θεσσαλονικη
Εκτός από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΛΘ, θα πραγματοποιηθούν ακόμα τρεις συγκεντρώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη.
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής, θα συγκεντρωθούν στις 12:00 στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για να διαμαρτυρηθούν για το νομοσχέδιο, που αφορά τον κλάδο τους και αναμένεται να συζητηθεί αύριο στη Βουλή. Πιθανότατα να πραγματοποιήσουν και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Στις 14:00, έξω από το ΙΚΑ Αριστοτέλους, μέλη της Α’ ΕΛΜΕ θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας ζητώντας πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.
Ενώ, για ακόμα μια Τετάρτη, μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς θα βρεθούν στις 15:30 έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης και θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Να σημειωθεί πως και σήμερα οι συμβολαιογράφοι απέχουν από πλειστηριασμούς κατοικίας.
zougla.gr

Συνάντηση Τσίπρα - Μπουτάρη για το Μουσείο Ολοκαυτώματος

E-mail Εκτύπωση PDF
Συνάντηση Τσίπρα - Μπουτάρη για το Μουσείο Ολοκαυτώματος
Συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη θα έχει σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Ο κ. Μπουτάρης θα συνοδεύεται από τον πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Δαυίδ Σαλτιέλ.
Αντικείμενο της συζήτησης θα είναι το Μουσείο Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη.
Η συνάντηση θα γίνει σήμερα στις 16:00, στο Μέγαρο Μαξίμου
imerisia.gr

Τέσσερις νέοι νεκροί σε τροχαίο στον Εύοσμο

E-mail Εκτύπωση PDF
Τέσσερα νεαρά άτομα σκοτώθηκαν και ένα ακόμη τραυματίστηκε σε τροχαίο που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή του Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με την αστυνομία, γύρω στις 3:30 τα ξημερώματα, αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν πέντε άτομα νεαρής ηλικίας εξετράπη της πορείας του υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, στη συμβολή των οδών Αναγεννήσεως και προέκτασης Σμύρνης, πάνω από την περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης. Το Ι.Χ. προσέκρουσε σε τσιμεντένιο τοιχίο και στη συνέχεια σε περίφραξη.
Στο σημείο κλήθηκαν πυροσβεστικά οχήματα, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και περιπολικά της Τροχαίας. Από τα συντρίμμια του μοιραίου αυτοκινήτου ανασύρθηκαν νεκρά τέσσερα άτομα, ενώ ένα πέμπτο απεγκλωβίστηκε και μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, νεκροί είναι ο 17χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, ένας ακόμη 19χρονος, όπως επίσης δύο νεαρής ηλικίας άτομα, ενώ ο τραυματίας είναι 17 ετών.
Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες των αρμόδιων Αρχών για τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος.
Πηγή: ΑΜΠΕ , naftemporiki.gr

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 39χρονος που ασελγούσε σε δύο ανήλικα αγόρια

E-mail Εκτύπωση PDF
Image result for φυλακες διαβατων
Στη φυλακή οδηγήθηκε ο 39χρονος που κατηγορείται ότι "ψάρευε" ανήλικα αγόρια σε αθλητικές εγκαταστάσεις της δυτικής Θεσσαλονίκης και ασελγούσε κατ' επανάληψη σε βάρος τους.
Ως θύματά του εμφανίζονται δύο 11χρονα αγόρια, τα οποία βρήκαν το θάρρος να αποκαλύψουν στους γονείς τους τα όσα βίωσαν από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ακολούθησαν καταγγελίες στο τμήμα προστασίας ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με βάση τις οποίες εντοπίστηκε ο 39χρονος και συνελήφθη την περασμένη Τρίτη στη Σταυρούπολη.
Η σύλληψή του προκάλεσε αίσθηση, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ''Espresso'', καθώς αρκετοί κάτοικοι τον γνώριζαν, ενώ αρκετοί τον έβλεπαν να παίζει μπάσκετ όλη την ημέρα στα γηπεδάκια, στο πρώην στρατόπεδο του Παύλου Μελά.
tuestival.gr

Σελίδα 1 από 473

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

prev
next

Πολιτική | 29.03.2017

Νέο κόμμα ανακοίνωσε ο Νότης Μαριάς

News image

Την ίδρυση κόμματος με το όνομα «Ελλάδα- Ο Άλλ...

Ελλάδα | 29.03.2017

Έκαναν γυαλιά - καρφιά τα γραφεία εταιρείας στην Καλλιθέα

News image

Μέλη της Αναρχικής Συλλογικότητας Καλλιθέας Μο...

Ελλάδα | 29.03.2017

Ο διάλογος-σοκ του Λουκόπουλου με το 100: «Σας παρακαλώ, πεθαίνω!»

News image

Εκλιπαρούσε τον παραολυμπιονίκη να σταματήσει:...

Ελλάδα | 29.03.2017

ΓΣΕΕ: Ο Πρωθυπουργός δίνει το «πράσινο φως» για το ξεπούλημα της ΔΕΗ

News image

«Ριζική και κατηγορηματική διαφωνία με το ξεπο...

Αθλητισμός | 29.03.2017

Άρης: Τελείωσε Ραούλ Μπράβο και Ιντζίδη ο Κωστένογλου

News image

Με μια απόφαση την οποία κανείς δεν περίμενε,ο...

Κόσμος | 29.03.2017

Ντόναλντ Τουσκ προς Βρετανία: Σας ευχαριστούμε και αντίο!

News image

"Μας λείπετε ήδη. Σας ευχαριστούμε και αντίο",...

Κόσμος | 29.03.2017

Ιστορική ημέρα για την Ευρώπη: Η Βρετανία ενεργοποίησε το άρθρο 50 για το Brexit

News image

Ενεργοποιήσαμε το Άρθρο 50 με επιστολή, δήλωσε...

Πολιτική | 29.03.2017

Αθήνα και Κομισιόν διαψεύδουν το Reuters για την επίτευξη συμφωνίας

News image

Βρυξέλλες και Αθήνα έσπευσαν να διαψεύσουν κατ...

Πολιτική | 29.03.2017

Πυρά Τζανακόπουλου κατά Σημίτη, Στουρνάρα

News image

Επίθεση στον Κώστα Σημίτη για τη χθεσινοβραδιν...

Κόσμος | 29.03.2017

Φρικτό έγκλημα: Αποκεφάλισαν Σουηδέζα μέλος της δύναμης του ΟΗΕ στο Κονγκό

News image

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες...

Ελλάδα | 29.03.2017

ΟΑΕΔ: Δωρεάν παιδικές κατασκηνώσεις για 60.000 παιδιά - Ποιοι δικαούνται

News image

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα “Δωρεάν παιδική Κατα...

Κόσμος | 29.03.2017

Εικόνες - σοκ: Πύθωνας επτά μέτρων σκότωσε και κατάπιε έναν 25χρονο άνδρα

News image

Ένας Ινδονήσιος που θεωρούνταν αγνοούμενος, βρ...

Πολιτική | 29.03.2017

Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Κώστας Μπαργιώτας

News image

Την ένταξη του στην Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπ...

Αγροτικά | 29.03.2017

Απειλές κατασχέσεων για χιλιάδες αγροτικά δάνεια

News image

Με δεσμεύσεις λογαριασμών και εκποίηση περιουσ...

Ελλάδα | 29.03.2017

Αφέθηκε ελεύθερος ο Ιμάμης στην Ξάνθη - Αρνείται κάθε σχέση με τα όπλα

News image

Ελεύθερος αφέθηκε απο την Εισαγγελία Πλημμελει...

Κόσμος | 29.03.2017

Συνελήφθη Τούρκος τραπεζίτης στις ΗΠΑ

News image

Στα χέρια των αμερικανικών αρχών βρίσκεται ο Μ...

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

  • Σύνολο : 6585923

Έχουμε 124 επισκέπτες online