Τίτλοι Ειδήσεων
A+ R A-

Τοπικά Νέα

Την υποψηφιότητα του Σπύρου Βούγια για τον δήμο Θεσσαλονίκης στηρίζει το Κίνημα Αλλαγής

E-mail Εκτύπωση PDF
Την υποψηφιότητα του Σπύρου Βούγια για τον δήμο Θεσσαλονίκης στηρίζει το Κίνημα Αλλαγής
Τον Σπύρο Βούγια στηρίζει για τον δήμο Θεσσαλονίκης το Κίνημα Αλλαγής. Η ανακοίνωση της Επιτροπής Ψηφοδελτίων Αυτοδιοίκησης έγινε γνωστή πριν από λίγο κι όπως αναφέρεται η αξιολόγηση έγινε βάση των διαδικασιών που έχουν καθοριστεί για την πολιτική αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων.

Θεσσαλονίκη: 500 λίβρες η βόμβα που βρέθηκε - Αποκλείστηκε η περιοχή σε ακτίνα 400 μέτρων

E-mail Εκτύπωση PDF
Θεσσαλονίκη - λεωφόρος Νίκης
Η βόμβα η οποία βρέθηκε στο υπέδαφος του υπό ανακαίνιση νεοκλασικού κτηρίου στη λεωφόρο Νίκης, στη Θεσσαλονίκη, είναι πανομοιότυπη με εκείνη που είχε βρεθεί πριν από περίπου δύο χρόνια στην περιοχή του Κορδελιού.
Το βάρος της εκτιμάται ότι είναι 500 λίβρες. Δεν μπορεί να διευκρινιστεί ακόμη αν η βόμβα είναι ενεργή ή ανενεργή. Αυτό θα ξεκαθαρίσει όταν ολοκληρωθεί η εκσκαφή και είναι ορατό όλο το σώμα της βόμβας.
Αποκλεισμένη η περιοχή
Η Αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Νίκης από το ύψος της οδού Βενιζέλου. Για λόγους ασφαλείας ο δημόσιος χώρος έχει αποκλειστεί σε ακτίνα 400 μέτρων.
Πηγή: thestival.gr

Έκτακτες διακοπές νερού σε περιοχές της Θεσσαλονίκης

E-mail Εκτύπωση PDF
Image result for διακοπη νερου θεσσαλονικη
Έκτακτες διακοπές νερού είναι σε εξέλιξη από το πρωί της Τρίτης σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα χωρίς νερό έχουν μείνει νοικοκυριά στην οδό Αλκυονίδος 9 και σε όλες τις παρακείμενες οδούς στο Ωραιόκαστρο. Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, η υδροδότηση αναμένεται να αποκατασταθεί μέχρι τις 11:30.
Επίσης, χωρίς νερό έχουν μείνει νοικοκυριά στην οδό Αντύπα Μαρίνου και σε όλες τις παρακείμενες οδούς στην Πυλαία. Η υδροδότηση αναμένεται να αποκατασταθεί μέχρι τις 11:30.
politik.gr

Θεσσαλονίκη: Σιωπηλή διαμαρτυρία στο εβραϊκό νεκροταφείο

E-mail Εκτύπωση PDF
Σιωπηλή διαμαρτυρία για τη βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου μέσα στο ΑΠΘ θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι στις 12.00 έπειτα από κάλεσμα μέσω διαδικτύου.
«Διαμαρτυρόμαστε για την πρωτοφανούς βιαιότητας καταστροφή του μνημείου μας. Η βεβήλωση και η πρωτοφανής καταστροφή του μνημείου θίγει το άσυλο, την ακαδημαϊκή μας αξιοπρέπεια και την ίδια τη δημοκρατία», επισημαίνεται σχετικά από τους διοργανωτές.

«Μέγιστο λάθος να παρασυρθούμε στον εφησυχασμό πως ο κίνδυνος των νοσταλγών του ναζισμού ανήκει στο παρελθόν»

E-mail Εκτύπωση PDF
«Μέγιστο λάθος να παρασυρθούμε στον εφησυχασμό πως ο κίνδυνος των νοσταλγών του ναζισμού ανήκει στο παρελθόν»
«Θα ήταν μέγιστο λάθος να παρασυρθούμε από μιαν αντίληψη ανώδυνου εφησυχασμού πως, δήθεν, ο κίνδυνος των νοσταλγών του ναζισμού ανήκει στο παρελθόν», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στην εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.
«Και μόνον η εμπειρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών-μελών της, μέσα στο 2017 και το 2018, βεβαιώνει του λόγου το ασφαλές», επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος και εξήγησε: «Οι εκλογικές αναμετρήσεις, κατά τη διάρκεια των δύο αυτών ετών, στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποδεικνύουν ότι υπολείμματα του ναζισμού, διόλου ευκαταφρόνητα, ελλοχεύουν».
«Αυτά τα υπολείμματα», υπογράμμισε, «πρέπει να πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει, μέσα από πολιτικές οι οποίες υπερασπίζονται από τη μια πλευρά τον Ανθρωπισμό, τη Δημοκρατία και την Ελευθερία», αλλά και «από την άλλη πλευρά, μιαν οικονομική αντίληψη, η οποία περιθωριοποιεί την αδιέξοδη λιτότητα που προκαλεί τις μεγάλες ανισότητες και οδηγεί, νομοτελειακώς, στην περιθωριοποίηση και την εξαθλίωση του Ανθρώπου, άρα στον κίνδυνο ρήξης του κοινωνικού ιστού, λόγω απουσίας ενός στιβαρού κοινωνικού κράτους δικαίου».
«Η Ευρώπη, που υπήρξε η μήτρα της μεγάλης πολιτισμικής παράδοσης του Ανθρωπισμού, έχει όλα τα εχέγγυα, εφόσον τα συνοδεύει και η αναγκαία φρόνηση, να γίνει πλανητικού βεληνεκούς δύναμη υπεράσπισης της Ειρήνης, της Αλληλεγγύης, της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης, με έμφαση στον πυλώνα της κοινωνικής δικαιοσύνης. Προς αυτή την κατεύθυνση -και συγκεκριμένα προς την κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, συνακόλουθα δε της ολοκλήρωσης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος- οφείλουμε να εργασθούμε όλοι μας, τιμώντας εμπράκτως την ιερή μνήμη όλων των Εβραίων, Ελλήνων και μη, θυμάτων του Ολοκαυτώματος», επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Με αφορμή τον πρόσφατο βανδαλισμό του εβραϊκού νεκροταφείου που βρίσκεται στο ΑΠΘ, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε: «Εμείς στην Ελλάδα όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις ενωμένες πρέπει να το βλέπουμε μπροστά μας. Το ζούμε. Το ζήσαμε στη Θεσσαλονίκη προχθές μέσα αυτήν την απάνθρωπη, βάρβαρη πράξη ιεροσυλίας στο παλιό εβραϊκό κοιμητήριο, στο μνημείο. Τι συνειδήσεις άραγε είναι αυτές; Τι ανθρώπινα όντα είναι εκείνα τα οποία δεν διστάζουν τούτες τις ώρες υπεράσπισης της Δημοκρατίας, του ανθρώπου και του πολιτισμού να βανδαλίζουν, τι; Τη μνήμη; Δεν βανδαλίζουν μόνο τη μνήμη, βανδαλίζουν τον πολιτισμό μας, βανδαλίζουν τον άνθρωπο, αυτό έχουν ως στόχο και αυτό πρέπει να συνειδητοποιήσουμε. Δεν μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι, πρέπει να αντισταθούμε. Πρέπει να τους πούμε καθαρά όσοι πιστεύουμε στη Δημοκρατία: Δεν θα περάσουν αυτή τη φορά, γιατί αν περνούσαν, αυτό θα ήταν πια μοιραίο για τον πολιτισμό μας και το ξέρουμε όλοι».
«Το Μουσείο του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη λίκνο πολύτιμων διδαγμάτων για το μέλλον»
Ο κ. Παυλόπουλος υπενθύμισε ότι η Θεσσαλονίκη υπήρξε η από αιώνων έδρα της μεγαλύτερης Εβραϊκής Κοινότητας της Διασποράς, μιας κοινότητας από τις αρχαιότερες στην Ευρώπη, «της Κοινότητας εκείνης, η οποία ήταν το εμβληματικό επίκεντρο του Σεφαραδικού Εβραϊσμού αλλά και τόπος άφατου Μαρτυρίου, εξαιτίας των ανήκουστων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, στη βάρβαρη περίοδο της ναζιστικής κατοχής».
«Ως εκ τούτου», τόνισε, «όλοι οι Έλληνες και όλος ο Ελληνισμός, καθώς και εγώ προσωπικώς, ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, θεωρούμε ότι εκπληρώνουμε στοιχειώδες χρέος έναντι των εν γένει Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, ιδρύοντας στη Μαρτυρική Θεσσαλονίκη ένα από τα μεγαλύτερα Μουσεία του Ολοκαυτώματος παγκοσμίως, όπως προβλέπουν λεπτομερώς, ύστερα από σχετική νομοθετική εξουσιοδότηση, οι διατάξεις του π.δ. 98/2017».
«Το Μουσείο του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη θα λειτουργεί, προφανώς, και ως λίκνο πολύτιμων διδαγμάτων για το μέλλον», διαβεβαίωσε και εξήγησε: «Με την έννοια ότι, φυσικά μαζί με τ’ άλλα αντίστοιχα Μουσεία, ανά τον κόσμο, θα εκπέμπει, urbi et orbi, το εξής μήνυμα: Κάθε μέλος της παγκόσμιας κοινότητας έχει χρέος να θυμάται, για χάρη του ανθρώπου και της ανθρωπότητας, ότι το Ολοκαύτωμα είναι το χειρότερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, που δεν πρέπει να επαναληφθεί, με κάθε κόστος».
«Το Ολοκαύτωμα», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «σηματοδοτεί την απερίφραστη καταδίκη κάθε γενοκτονίας, όπου γης, κάτι που για εμάς, τους Έλληνες, προσλαμβάνει τεράστια σημασία, αφού έχουμε, ως λαός και ως έθνος, ζήσει την τραγωδία δύο γενοκτονιών: Της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας». «Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, πρέπει να μην παραβλέπουμε ούτε να υποτιμούμε τα αίτια, που προκάλεσαν την πανανθρώπινη τραγωδία του Ολοκαυτώματος», πρόσθεσε και αναφέρθηκε ενδεικτικά στις σκέψεις ορισμένων μεγάλων διανοητών του σχετικά πρόσφατου παρελθόντος αλλά και του παρόντος.
«Είναι πάντα επίκαιρη η συγκλονιστική μαρτυρία του Stefan Zweig [...] ο οποίος δικαίως χαρακτηρίζεται ως ένας από τους πρωτοπόρους της Ευρωπαϊκής Ιδέας», είπε διευκρινίζοντας ότι «ο Zweig προειδοποιούσε, με μεγάλη διορατικότητα ότι ο εγκληματικός εθνικισμός θα σκοτώσει τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, για τον οποίο θα έπρεπε να είμαστε υπερήφανοι» και «μόνον η Ευρωπαϊκή Ενοποίηση μπορεί να διασφαλίσει την Ειρήνη και να διαφυλάξει τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και την πρόοδό του, επέκεινα δε να επιφέρει την "αποτοξίνωση" από το δηλητήριο του εθνικισμού».
Πάντα επίκαιρο είναι και το εξαιρετικό βιβλίο του Mark Mazower «Η Σκοτεινή Ήπειρος», πρόσθεσε συμπεραίνοντας: «Στο βιβλίο αυτό ο Mark Mazower απέδειξε ότι, δυστυχώς, η Ευρώπη στον εικοστό αιώνα "δεν ήταν η φυσική πατρίδα της ελευθερίας και της δημοκρατίας όσο ένα εφιαλτικό εργαστήρι κοινωνικού και πολιτικού πειραματισμoύ". Με αποτέλεσμα, ως το 1940 τα δημοκρατικά ιδεώδη και η αξία της δημοκρατικής διακυβέρνησης να έχουν "υποχωρήσει" δραματικά στις συνειδήσεις αρκετών ευρωπαϊκών λαών, γεγονός που ευνόησε την άνοδο του Χίτλερ και του ναζισμού στην εξουσία».
zougla.gr

Σελίδα 9 από 609

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

prev
next

Τοπικά Νέα | 19.02.2019

Η Νοτοπούλου παρέδωσε στην Χατζηγεωργίου το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης

News image

Πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκ...

Πολιτική | 19.02.2019

«Φιλί ζωής» στη Φώφη Γεννηματά από τον ΓΑΠ

News image

Με μια μακροσκελή επίσημη ανακοίνωση, ο Γιώργο...

Κόσμος | 19.02.2019

«Μπλόκο» του Κογκρέσου στην παράδοση F-35 στην Τουρκία

News image

«Μπλόκο» στη μεταφορά και παράδοση στην Τουρκί...

Πολιτική | 18.02.2019

ΣΥΡΙΖΑ: Η κ. Σπυράκη χρωστά δάνεια 713.000 ευρώ

News image

«Η Ν.Δ. και τα Μέσα που τη λιβανίζουν στοχοποι...

Τοπικά Νέα | 18.02.2019

Γιαννούλης: Βολές σε Τζιτζικώστα μετά τις δηλώσεις για τα Σκόπια

News image

Δριμύτατη επίθεση στον Απόστολο Τζιτζικώστα εξ...

Ελλάδα | 18.02.2019

Τραγωδία με δύο μικρά παιδιά που βρέθηκαν πνιγμένα στη Βοιωτία

News image

Μια τραγωδία σημειώθηκε στην Αλίαρτο στη Βοιωτ...

Κόσμος | 18.02.2019

Επτά βουλευτές του Εργατικού Κόμματος υπέβαλαν παραίτηση στον Κόρμπιν

News image

Επτά βουλευτές του Εργατικού Κόμματος υπέβαλαν σ...

Ελλάδα | 18.02.2019

Τραγικός επίλογος : Βρέθηκαν και οι τέσσερις μέσα στο αυτοκίνητο

News image

«Στην κοίτη του ποταμού Γεροπόταμος, στο νομό Ηρ...

Ελλάδα | 18.02.2019

Βρέθηκαν δύο σοροί, αγωνία για τους άλλους δύο αγνοούμενους στην Κρήτη

News image

Τραγικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση-θρίλε...

Υγεία | 18.02.2019

Νέα μέθοδος αφαίρεσης θυροειδούς από το στόμα

News image

Μέσα από το στόμα, χωρίς τομές και αντιαισθητι...

Τοπικά Νέα | 18.02.2019

Τους 37 πρωτους υποψηφιους ανακοινωσε ο Ορφανος

News image

Πρόκειται για υποψηφίους που συνδυάζουν διαφορ...

Ελλάδα | 18.02.2019

Ηράκλειο: Βρέθηκε το Ι.Χ. των τεσσάρων αγνοουμένων στον Γεροπόταμο

News image

Εντοπίστηκε στον Γεροπόταμο το αυτοκίνητο στο ...

Κόσμος | 18.02.2019

Ενισχύεται η ανησυχία για τρομοκρατικό χτύπημα στα Σκόπια

News image

Ταξιδιωτική οδηγία για πιθανή τρομοκρατική επί...

Πολιτική | 18.02.2019

Τι απαντά ο Π. Πολάκης για το δάνειο των 100.000 ευρώ

News image

Με μία μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook απ...

Κόσμος | 18.02.2019

Βρήκαν φοιτήτρια μετά από 18χρονια στον καταψύκτη της αδερφής της

News image

Λύθηκε το μυστήριο της εξαφάνισης μιας φοιτήτρ...

Ελλάδα | 18.02.2019

Τζακ ποτ στην κλήρωση του Τζόκερ

News image

Τζακ ποτ σημειώθηκε στην χθεσινοβραδυνη κλήρωσ...

Αθλητισμός | 18.02.2019

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η «βασίλισσα» ΑΕΚ

News image

Η ΑΕΚ έγινε η τρίτη ελληνική ομάδα μετά τον Πα...

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

  • Σύνολο : 11014775

Έχουμε 253 επισκέπτες online