Τίτλοι Ειδήσεων
A+ R A-

Πέθανε η ηθοποιός Ευαγγελία Σαμιωτάκη

E-mail Εκτύπωση PDF
Τα ξημερώματα του Σαββάτου έφυγε από τη ζωή η γνωστή ηθοποιός Ευαγγελία Σαμιωτάκη, σε ηλικία 83 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες υπέστη καρδιακό επεισόδιο και απεβίωσε μέσα σε ασθενοφόρο κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο.
Το τελευταίο διάστημα η μεγάλη ηθοποιός, σύζυγος του αείμνηστου Σπύρου Καλογήρου, αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα. Η κηδεία της θα γίνει στον Άγιο Αθανάσιο στο Μαρκόπουλο Ωρωπού, στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής.
Η Ευαγγελία Σαμιωτάκη γεννήθηκε το 1934. Απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου, γνώρισε μεγάλη επιτυχία μέσα από τους ρόλους της στον κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση. Στα 18 της παντρεύτηκε τον επίσης ηθοποιό Σπύρο Καλογήρου.  «Τον ερωτεύτηκα αμέσως», έχει πει σε συνέντευξή της η Σαμιωτάκη, ενώ ο Καλογήρου συνήθιζε να της εκφράζει τα συναισθήματα του μέσα από στίχους του. «Ήταν του Μάη δειλινό σαν πέρασε βουβή, Καμαρωτή, πανέμορφη ψιλή σαν μια τουλίπα, Κι ενώ η φύσις έπαιρνε το χρώμα το μαβί, Μ’ αρέσεις της εφώναξα, πρόλαβα και της είπα».
Το ζευγάρι έμεινε μαζί για περισσότερα από 50 χρόνια. Απέκτησαν ένα γιο, που τους χάρισε με τη σειρά του μια εγγονή. Σε συνεντεύξεις τους και οι δυο ηθοποιοί δήλωναν αιώνια ερωτευμένοι και έλεγαν ότι ζούσαν μια πολύ ευτυχισμένη ζωή. Η Ευαγγελία Σαμιωτακη μάλιστα συνήθιζε να αυτορποσδιορίζεται ως η μεγαλύτερη θαυμάστρια του συζύγου της.
Αγαπημένη ηθοποιός και μούσα του θεατρικού σκηνοθέτη, μεταφραστή και θεωρητικού του θεάτρου, Αλέξη Σολωμού, θεωρήθηκε η «Εθνική Λαμπιτώ», παίζοντας επί δεκαετίες τον ρόλο αυτό με τεράστια επιτυχία δίπλα στις ηθοποιούς Κατσέλη, Αρώνη, Συνοδινού, Βουγιουκλάκη. Επίσης, συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ερμηνεύοντας την Αφροδίτη στον «Ιππόλυτο» και την «Λαμπιτώ» στη Λυσιστράτη.
Στο ελεύθερο θέατρο βρέθηκε από το 1978, παίζοντας πάντα ελληνική κωμωδία σε έργα  καταξιωμένων κλασικών σύγχρονων συγγραφέων όπως τα: «Η δεξιά, η αριστερά και ο Κυρ Παντελής» (Σακελλάριος), «Μια ζωή την έχουμε» (Τσιφόρος), «Η γυναίκα μου η ψεύτρα» (Ψαθάς) κ.ά. Επί 17 χρόνια υπήρξε η ίδια θεατρική επιχειρηματίας με 10 τουλάχιστον προσωπικές παραγωγές. Ταξίδεψε πέντε φορές στην Αυστραλία και επτά σε Αμερική και Καναδά, όπου μετέφερε τις θεατρικές της παραστάσεις σε ένα κοινό που τις περίμενε με ανυπομονησία κάθε φορά.
«Έφυγε ξαφνικά από κοντά μας η αγαπημένη Ευαγγελία Σαμιωτάκη... μάνα μου σε πολλά έργα στο θέατρο και την τηλεόραση... καλό ταξίδι καλή μου κυρία...», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.
Φιλμογραφία
«Ζάλογγο το κάστρο της λευτεριάς» (1959)
«Αμόκ» (1963)
«Η νεράιδα και το παλικάρι» (1969)
«Η παριζιάνα» (1969)
«Βαβυλωνία» (1970)
«Ο Θανάσης η Ιουλιέττα και τα λουκάνικα» (1970)
«Η Αλίκη δικτάτωρ» (1972)
«Πως Καταντήσαμε Σωτήρη» (1972)
«Αστερισμός της παρθένου» (1973)
«Γυναικοκρατία» (1973)
«Δικτάτωρ καλεί Θανάση» (1973)
«Ο άνθρωπος που έτρεχε πολύ» (1973)
«20 Γυναίκες κι Εγώ» (1973)
«Ο τσαρλατάνος» (1973)
«Ο παλαβός κόσμος του Θανάση» (1979)
«Ο φαλακρός μαθητής» (1979)
«Καθένας με την τρέλλα του...» (1980)
«Πέστα χρυσόστομε» (1983)
«Μάντεψε τι κάνω... τα βράδια »(Ο ανοιχτομάτης) (1984)
«Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω!..» (1985)
«Μερικοί το Προτιμούν Ηλεκτρονικό» (1986)
«Κλεφτρόνι και τζέντλεμαν» (1987)
«Ο καλύτερός μου φίλος» (2001)
«Lilly`s Story» (2002)
«Η Λίζα και όλοι οι άλλοι» (2002)
«Αγρύπνια» (2005)
«Το όνειρο του σκύλου» (2005)
naftemporiki.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

prev
next

Ελλάδα | 21.04.2018

Νεκρό βρέφος βρεθηκε σε ακάλυπτο χωρο πολυκατοικίας

News image

Ένα νεκρό βρέφος βρέθηκε σε ακάλυπτο πολυκατοι...

Αθλητισμός | 21.04.2018

Βολευ:Το κυπελλο στον ΠΑΟΚ 3-0 τον Ηρακλή

News image

Με ανωτερότητα που «φώναζε», ο ΠΑΟΚ καθάρισε ά...

Υγεία | 21.04.2018

Το κρεμμύδι είναι με το μέρος της υγείας μας

News image

Μπορεί να κάνει «κακό» στις κοινωνικές μας σχέ...

Πολιτική | 21.04.2018

Αλέξης Τσίπρας: Το μέλλον μας δεν είναι ο φασισμός

News image

Το δικό του μήνυμα για τα 51 χρόνια από το πρα...

Αθλητισμός | 21.04.2018

Ανακοίνωση Αλαφούζου: «Αποδεχόμαστε την πρόταση της Pan Asia»!

News image

Ο Γιάννης Αλαφούζος ανακοίνωσε και επίσημα την...

Ελλάδα | 21.04.2018

Δύο νεκροί από πτώση μονοκινητήριου στη Φωκίδα

News image

  Πτώση μονοκινητήριου αεροπλάνου σημειώθηκε το...

Αθλητισμός | 21.04.2018

«Ναι» του Αλαφούζου στην Pan Asia!

News image

O Γιάννης Αλαφούζος αναμένεται στη διάρκεια τη...

Κόσμος | 21.04.2018

Κρεμλίνο:Χαιρετίζει την απόφαση της Β. Κορέας- συστάσεις σε ΗΠΑ, Ν. Κορέα

News image

Σημαντικό βήμα χαρακτηρίζει και η Μόσχα την απ...

Πολιτική | 21.04.2018

Νέα «πυρά» από την Άγκυρα: Γίνατε τόπος συγκέντρωσης εγκληματιών

News image

Συνέχεια έχουν οι επιθέσεις της Άγκυρας στην Α...

Πολιτική | 21.04.2018

ΝΔ: Δούρειος Ίππος του ΣΥΡΙΖΑ η εφημερίδα Δημοκρατία

News image

«Η εφημερίδα Δημοκρατία, που διατείνεται ότι υ...

Κόσμος | 21.04.2018

Αζερμπαϊτζάν: Νέος πρωθυπουργός ο Νοβρούζ Μαμέντοφ

News image

Το κοινοβούλιο του Αζερμπαϊτζάν διόρισε τον Νο...

Πολιτική | 21.04.2018

Στ. Θεοδωράκης: «Οι χούντες στοχεύουν στο μυαλό»

News image

Το μήνυμα του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου ...

Πολιτική | 21.04.2018

H δήλωση του ΚΚΕ για την επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου

News image

Σε μήνυμά του για τα 51 χρόνια από το πραξικόπ...

Υγεία | 21.04.2018

Γιατί πρέπει να τρώμε φρέσκα φρούτα καθημερινά;

News image

Οι άνθρωποι που τρώνε φρέσκα φρούτα καθημερινά...

Αθλητισμός | 21.04.2018

Τα ματς του Σαββάτου-Τι δείχνει η τηλεόραση

News image

Αναλυτικά: 02:00 COSMOTE SPORT 4 HD Ιντιάνα...

Αθλητισμός | 21.04.2018

Ισοφάρισε σε 1-1 ο Ολυμπιακός, 79-68 τη Ζαλγκίρις

News image

Με «κατάθεση ψυχής» από όλους τους παίκτες του...

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

  • Σύνολο : 8978456

Έχουμε 273 επισκέπτες online