Τίτλοι Ειδήσεων
A+ R A-

Πέθανε η ηθοποιός Ευαγγελία Σαμιωτάκη

E-mail Εκτύπωση PDF
Τα ξημερώματα του Σαββάτου έφυγε από τη ζωή η γνωστή ηθοποιός Ευαγγελία Σαμιωτάκη, σε ηλικία 83 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες υπέστη καρδιακό επεισόδιο και απεβίωσε μέσα σε ασθενοφόρο κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο.
Το τελευταίο διάστημα η μεγάλη ηθοποιός, σύζυγος του αείμνηστου Σπύρου Καλογήρου, αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα. Η κηδεία της θα γίνει στον Άγιο Αθανάσιο στο Μαρκόπουλο Ωρωπού, στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής.
Η Ευαγγελία Σαμιωτάκη γεννήθηκε το 1934. Απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου, γνώρισε μεγάλη επιτυχία μέσα από τους ρόλους της στον κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση. Στα 18 της παντρεύτηκε τον επίσης ηθοποιό Σπύρο Καλογήρου.  «Τον ερωτεύτηκα αμέσως», έχει πει σε συνέντευξή της η Σαμιωτάκη, ενώ ο Καλογήρου συνήθιζε να της εκφράζει τα συναισθήματα του μέσα από στίχους του. «Ήταν του Μάη δειλινό σαν πέρασε βουβή, Καμαρωτή, πανέμορφη ψιλή σαν μια τουλίπα, Κι ενώ η φύσις έπαιρνε το χρώμα το μαβί, Μ’ αρέσεις της εφώναξα, πρόλαβα και της είπα».
Το ζευγάρι έμεινε μαζί για περισσότερα από 50 χρόνια. Απέκτησαν ένα γιο, που τους χάρισε με τη σειρά του μια εγγονή. Σε συνεντεύξεις τους και οι δυο ηθοποιοί δήλωναν αιώνια ερωτευμένοι και έλεγαν ότι ζούσαν μια πολύ ευτυχισμένη ζωή. Η Ευαγγελία Σαμιωτακη μάλιστα συνήθιζε να αυτορποσδιορίζεται ως η μεγαλύτερη θαυμάστρια του συζύγου της.
Αγαπημένη ηθοποιός και μούσα του θεατρικού σκηνοθέτη, μεταφραστή και θεωρητικού του θεάτρου, Αλέξη Σολωμού, θεωρήθηκε η «Εθνική Λαμπιτώ», παίζοντας επί δεκαετίες τον ρόλο αυτό με τεράστια επιτυχία δίπλα στις ηθοποιούς Κατσέλη, Αρώνη, Συνοδινού, Βουγιουκλάκη. Επίσης, συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ερμηνεύοντας την Αφροδίτη στον «Ιππόλυτο» και την «Λαμπιτώ» στη Λυσιστράτη.
Στο ελεύθερο θέατρο βρέθηκε από το 1978, παίζοντας πάντα ελληνική κωμωδία σε έργα  καταξιωμένων κλασικών σύγχρονων συγγραφέων όπως τα: «Η δεξιά, η αριστερά και ο Κυρ Παντελής» (Σακελλάριος), «Μια ζωή την έχουμε» (Τσιφόρος), «Η γυναίκα μου η ψεύτρα» (Ψαθάς) κ.ά. Επί 17 χρόνια υπήρξε η ίδια θεατρική επιχειρηματίας με 10 τουλάχιστον προσωπικές παραγωγές. Ταξίδεψε πέντε φορές στην Αυστραλία και επτά σε Αμερική και Καναδά, όπου μετέφερε τις θεατρικές της παραστάσεις σε ένα κοινό που τις περίμενε με ανυπομονησία κάθε φορά.
«Έφυγε ξαφνικά από κοντά μας η αγαπημένη Ευαγγελία Σαμιωτάκη... μάνα μου σε πολλά έργα στο θέατρο και την τηλεόραση... καλό ταξίδι καλή μου κυρία...», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.
Φιλμογραφία
«Ζάλογγο το κάστρο της λευτεριάς» (1959)
«Αμόκ» (1963)
«Η νεράιδα και το παλικάρι» (1969)
«Η παριζιάνα» (1969)
«Βαβυλωνία» (1970)
«Ο Θανάσης η Ιουλιέττα και τα λουκάνικα» (1970)
«Η Αλίκη δικτάτωρ» (1972)
«Πως Καταντήσαμε Σωτήρη» (1972)
«Αστερισμός της παρθένου» (1973)
«Γυναικοκρατία» (1973)
«Δικτάτωρ καλεί Θανάση» (1973)
«Ο άνθρωπος που έτρεχε πολύ» (1973)
«20 Γυναίκες κι Εγώ» (1973)
«Ο τσαρλατάνος» (1973)
«Ο παλαβός κόσμος του Θανάση» (1979)
«Ο φαλακρός μαθητής» (1979)
«Καθένας με την τρέλλα του...» (1980)
«Πέστα χρυσόστομε» (1983)
«Μάντεψε τι κάνω... τα βράδια »(Ο ανοιχτομάτης) (1984)
«Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω!..» (1985)
«Μερικοί το Προτιμούν Ηλεκτρονικό» (1986)
«Κλεφτρόνι και τζέντλεμαν» (1987)
«Ο καλύτερός μου φίλος» (2001)
«Lilly`s Story» (2002)
«Η Λίζα και όλοι οι άλλοι» (2002)
«Αγρύπνια» (2005)
«Το όνειρο του σκύλου» (2005)
naftemporiki.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

prev
next

Ελλάδα | 21.09.2018

Αστυνομικός και νοσηλευτής του ΕΚΑΒ δικάζονται για τον βιασμό ανακρίτριας

News image

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για ...

Κόσμος | 21.09.2018

Μέι: Σε αδιέξοδο οι συζητήσεις για το Brexit

News image

«Είμαστε σε αδιέξοδο», δήλωσε η πρωθυπουργός τ...

Πολιτική | 21.09.2018

Ζάεφ: Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία εκτός από τη δική μας

News image

«Μοιράζομαι τη δυσαρέσκεια των συμπολιτών μας ...

Ελλάδα | 21.09.2018

ΕΚΑ: «Κοροϊδία» η συζήτηση για τον κατώτατο μισθό

News image

Για «κοροϊδία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ,...

Κόσμος | 21.09.2018

Πηγές Ε.Ε.: Η Κομισιόν στέλνει την Πολωνία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

News image

Νέο μέτωπο, ύστερα από εκείνο με την Ουγγαρία,...

Οικονομία | 21.09.2018

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την ενίσχυση της απασχόλησης

News image

Την έναρξη υποβολής αιτήσεων για το νέο πρόγρα...

Πολιτική | 21.09.2018

Φ. Γεννηματά: Επίθεση στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό

News image

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η επικεφαλής ...

Πολιτική | 21.09.2018

Φ. Γεννηματά: «Κόλαση» η κατάσταση στην Μόρια

News image

Τραγική χαρακτήρισε την κατάστασαη που επικρατεί...

Πολιτική | 21.09.2018

Γιώργος Μαυρωτάς: «Το Ποτάμι θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών»

News image

Το Ποτάμι θα ψηφίσει για την κύρωση της συμφων...

Υγεία | 21.09.2018

Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ: Πώς καταλαβαίνουμε τα πρώιμα συμπτώματα

News image

Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την Παγκόσμια Ημέ...

Κόσμος | 21.09.2018

Απειλες Ερντογαν για τους υδρογονάνθρακες της Κύπρου

News image

Νέες απειλές κατά Ελλάδας και Κύπρου εξαπέλυσε...

Αθλητισμός | 21.09.2018

Τα ματς της Παρασκευής - Τι δείχνει η τηλεόραση

News image

Το φιλικό παιχνίδι του μπασκετικού Ολυμπιακού ...

Ελλάδα | 21.09.2018

Τζακ ποτ στο Τζόκερ: 1,2 εκατ. ευρώ στην επόμενη κλήρωση

News image

Τζακ ποτ σημειώθηκε στην κλήρωση του Τζόκερ πο...

Αθλητισμός | 21.09.2018

Ολυμπιακος - Μπετις 0-0

News image

Κίτρινες: Μπουχαλάκης, Τσιμίκας - Κανάλες, Ινο...

Ελλάδα | 21.09.2018

Άρχισε η αποσυμφόρηση της Μόριας

News image

Στις 5 το πρωί της Παρασκευής οι πρώτοι 100, α...

Αθλητισμός | 20.09.2018

ΠΑΟΚ-Τσέλσι 0-1

News image

ΠΑΟΚ-Τσέλσι 0-1 Γκολ: 7' Γουίλιαν (Τσέλσι) ...

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

  • Σύνολο : 9300229

Έχουμε 227 επισκέπτες online