Τίτλοι Ειδήσεων
A+ R A-

Πέθανε η ηθοποιός Ευαγγελία Σαμιωτάκη

E-mail Εκτύπωση PDF
Τα ξημερώματα του Σαββάτου έφυγε από τη ζωή η γνωστή ηθοποιός Ευαγγελία Σαμιωτάκη, σε ηλικία 83 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες υπέστη καρδιακό επεισόδιο και απεβίωσε μέσα σε ασθενοφόρο κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο.
Το τελευταίο διάστημα η μεγάλη ηθοποιός, σύζυγος του αείμνηστου Σπύρου Καλογήρου, αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα. Η κηδεία της θα γίνει στον Άγιο Αθανάσιο στο Μαρκόπουλο Ωρωπού, στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής.
Η Ευαγγελία Σαμιωτάκη γεννήθηκε το 1934. Απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου, γνώρισε μεγάλη επιτυχία μέσα από τους ρόλους της στον κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση. Στα 18 της παντρεύτηκε τον επίσης ηθοποιό Σπύρο Καλογήρου.  «Τον ερωτεύτηκα αμέσως», έχει πει σε συνέντευξή της η Σαμιωτάκη, ενώ ο Καλογήρου συνήθιζε να της εκφράζει τα συναισθήματα του μέσα από στίχους του. «Ήταν του Μάη δειλινό σαν πέρασε βουβή, Καμαρωτή, πανέμορφη ψιλή σαν μια τουλίπα, Κι ενώ η φύσις έπαιρνε το χρώμα το μαβί, Μ’ αρέσεις της εφώναξα, πρόλαβα και της είπα».
Το ζευγάρι έμεινε μαζί για περισσότερα από 50 χρόνια. Απέκτησαν ένα γιο, που τους χάρισε με τη σειρά του μια εγγονή. Σε συνεντεύξεις τους και οι δυο ηθοποιοί δήλωναν αιώνια ερωτευμένοι και έλεγαν ότι ζούσαν μια πολύ ευτυχισμένη ζωή. Η Ευαγγελία Σαμιωτακη μάλιστα συνήθιζε να αυτορποσδιορίζεται ως η μεγαλύτερη θαυμάστρια του συζύγου της.
Αγαπημένη ηθοποιός και μούσα του θεατρικού σκηνοθέτη, μεταφραστή και θεωρητικού του θεάτρου, Αλέξη Σολωμού, θεωρήθηκε η «Εθνική Λαμπιτώ», παίζοντας επί δεκαετίες τον ρόλο αυτό με τεράστια επιτυχία δίπλα στις ηθοποιούς Κατσέλη, Αρώνη, Συνοδινού, Βουγιουκλάκη. Επίσης, συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ερμηνεύοντας την Αφροδίτη στον «Ιππόλυτο» και την «Λαμπιτώ» στη Λυσιστράτη.
Στο ελεύθερο θέατρο βρέθηκε από το 1978, παίζοντας πάντα ελληνική κωμωδία σε έργα  καταξιωμένων κλασικών σύγχρονων συγγραφέων όπως τα: «Η δεξιά, η αριστερά και ο Κυρ Παντελής» (Σακελλάριος), «Μια ζωή την έχουμε» (Τσιφόρος), «Η γυναίκα μου η ψεύτρα» (Ψαθάς) κ.ά. Επί 17 χρόνια υπήρξε η ίδια θεατρική επιχειρηματίας με 10 τουλάχιστον προσωπικές παραγωγές. Ταξίδεψε πέντε φορές στην Αυστραλία και επτά σε Αμερική και Καναδά, όπου μετέφερε τις θεατρικές της παραστάσεις σε ένα κοινό που τις περίμενε με ανυπομονησία κάθε φορά.
«Έφυγε ξαφνικά από κοντά μας η αγαπημένη Ευαγγελία Σαμιωτάκη... μάνα μου σε πολλά έργα στο θέατρο και την τηλεόραση... καλό ταξίδι καλή μου κυρία...», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.
Φιλμογραφία
«Ζάλογγο το κάστρο της λευτεριάς» (1959)
«Αμόκ» (1963)
«Η νεράιδα και το παλικάρι» (1969)
«Η παριζιάνα» (1969)
«Βαβυλωνία» (1970)
«Ο Θανάσης η Ιουλιέττα και τα λουκάνικα» (1970)
«Η Αλίκη δικτάτωρ» (1972)
«Πως Καταντήσαμε Σωτήρη» (1972)
«Αστερισμός της παρθένου» (1973)
«Γυναικοκρατία» (1973)
«Δικτάτωρ καλεί Θανάση» (1973)
«Ο άνθρωπος που έτρεχε πολύ» (1973)
«20 Γυναίκες κι Εγώ» (1973)
«Ο τσαρλατάνος» (1973)
«Ο παλαβός κόσμος του Θανάση» (1979)
«Ο φαλακρός μαθητής» (1979)
«Καθένας με την τρέλλα του...» (1980)
«Πέστα χρυσόστομε» (1983)
«Μάντεψε τι κάνω... τα βράδια »(Ο ανοιχτομάτης) (1984)
«Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω!..» (1985)
«Μερικοί το Προτιμούν Ηλεκτρονικό» (1986)
«Κλεφτρόνι και τζέντλεμαν» (1987)
«Ο καλύτερός μου φίλος» (2001)
«Lilly`s Story» (2002)
«Η Λίζα και όλοι οι άλλοι» (2002)
«Αγρύπνια» (2005)
«Το όνειρο του σκύλου» (2005)
naftemporiki.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

prev
next

Οικονομία | 11.12.2018

Καταργείται με τροπολογία ο Ειδικός Φόρος στο κρασί

News image

Την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε...

Ελλάδα | 11.12.2018

Ο 19χρονος ισχυρίστηκε πως βιάστηκε στις φυλακές του Αυλώνα

News image

Υπονοούμενα πως τον βίασαν στις φυλακές του Αυ...

Οικονομία | 11.12.2018

Επιδότηση κατά 50% εργοδοτικών εισφορών για εργαζόμενους έως 25 ετών

News image

Από την 1η Ιανουαρίου του 2019 θα τεθεί σε ισχ...

Κόσμος | 11.12.2018

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η γαλλική οικονομία

News image

Στις 21.00 το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθ...

Κόσμος | 11.12.2018

Απέσυρε την ψηφοφορία για το Brexit η Μέι

News image

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Βρετανία, όπου...

Ελλάδα | 10.12.2018

Παραμένει στη φυλακή ο Σάββας Ξηρός, απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης

News image

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο  Εφετών Πειραιά τ...

Κόσμος | 10.12.2018

Μαρακές: Eγκρίθηκε επισήμως το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση

News image

Το Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ για την Ασφαλή, Ο...

Τοπικά Νέα | 10.12.2018

Σφοδρή σύγκρουση δύο φορτηγών στα διόδια Ωραιοκάστρου - Ένας νεκρός

News image

Σοβαρό τροχαίο με έναν νεκρό σημειώθηκε νωρίτε...

Αθλητισμός | 10.12.2018

Τα ματς της Δευτέρας - Τι δείχνει η τηλεόραση

News image

Τα ματς που ολοκληρώνουν την 13η αγωνιστική τη...

Ελλάδα | 10.12.2018

Τζακ ποτ στο Τζόκερ

News image

Νέο τζακ ποτ σημειώθηκε στην αποψινή κλήρωση τ...

Αθλητισμός | 10.12.2018

Στη Ρίβερ Πλέιτ το Κόπα Λιμπερταδόρες

News image

Η Ρίβερ Πλέιτ είναι η νικήτρια του Κόπα Λιμπερ...

Τοπικά Νέα | 09.12.2018

Θεσσαλονίκη: Νεκρός 59χρονος που καταπλακώθηκε από δέντρο στην Επανομή

News image

Τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής σ...

Αθλητισμός | 09.12.2018

ΠΑΟΚ – ΛΑΡΙΣΑ 2-1

News image

ΠΑΟΚ – ΑΕΛ 2-1 Γκολ: 36' Νούνιτς (ΑΕΛ), 45'...

Κόσμος | 09.12.2018

Σαλβίνι: Ο Μακρόν ευθύνεται για τις διαδηλώσεις στη Γαλλία

News image

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σ...

Αθλητισμός | 09.12.2018

Ο Ατρόμητος, 4-2 τον Άρη στο Περιστέρι

News image

Ο Ατρόμητος επικράτησε στο Περιστέρι του Άρη μ...

Αθλητισμός | 09.12.2018

Football League: Κερδισμένος ο Βόλος

News image

Με κερδισμένο τον Βόλο αλλά τον Απόλλωνα Λάρισ...

Πολιτική | 09.12.2018

Αλ. Τσίπρας: Στο Μαρακές, για το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση

News image

Στις εργασίες της Διακυβερνητικής Διάσκεψης το...

Αθλητισμός | 09.12.2018

Μεγάλη νίκη ο ΟΦΗ, 3-1 τον Παναθηναϊκό

News image

Ο ΟΦΗ πανηγύρισε μία σημαντική νίκη, καθώς στο...

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

  • Σύνολο : 10328478

Έχουμε 119 επισκέπτες online